Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Analizăm obligativitatea purtării măștii și în aer liber


Premierul Ludovic Orban

Masca ar putea deveni obligatorii și în spații deschise aglomerate, arată Ludovic Orban. Pe fondul creșterii cazurilor de coronavirus, premierul a arătat că mai multe măsuri sunt în analiza autorităților.

Există mai multe măsuri în analiză, limitarea programului pentru terase, cluburi, respectarea regulilor de distanţare. Este foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu şi atunci am putea impune respectarea regulilor de distanţare pentru toţi cei care sunt pe plajă. De asemenea, am avut discuţii cu mai mulţi prefecţi, mai mulţi reprezentanţi din comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, care ne-au spus că sunt locuri chiar şi în aer liber - de exemplu o piaţă sau o faleză - unde, din cauza aglomeraţiei, există risc de răspândire şi discutăm şi posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măştii în astfel de spaţii foarte aglomerate. Este în analiză, nu am luat încă nicio decizie, dar încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire", a arătat premierul Orban.

Mai multe decizii ar urma să se ia în întâlnirea săptămânală a reprezentanţilor instituţiilor de control în care se analizează raportul fiecărei entităţi şi se stabileşte planul de măsuri pe săptămâna următoare.

În prezent, purtarea măștilor este obligatorie în spații publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG