Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Creșele și programele after-school nu vor fi închise


Gradinita pandemie

Grădinițele și unitățile de tip after-school nu vor fi afectate de ultimele măsuri care vor intra în vigoare ca urmare a depășirii incidenței de 3 cazuri la mia de locuitori în București.

„Nu fac parte din activitățile care intra în restricții cele din creșe și afterschool-uri. Nu fac obiectul reglementării. Sigur că odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul normal nu prea mai poate să funcționeze pentru că, dacă elevii dacă nu se duc la școală și participă online la procesul educațional, și afterschool-ul nu va mai putea funcționa.

Dar aftershool-ul și creșele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcționeze pot funcționa. Nu fac parte din activitățile care intră sub restricție atunci când este depășit indicele de 3 la mie”, a spus Orban.

Școlile din București urmează să intre în scenariul roșu (cursuri online), odată cu depășirea pragului de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Decizia va fi luată însă de Comitetul municipal pentru situații de urgență, programat pentru ora 15.00.

Premierul Ludovic Orban a vorbit, luni, despre situația secțiilor de ATI din România și a precizat că nivelul de capacitate este în creștere.

„Încercăm acum să creștem personalul care susține activitatea secțiilor de Terapie Intensivă și nu numai, și a secțiilor celelalte, astfel încât să putem să creștem această capacitate până la nivelul nevoilor existente”, a subliniat premierul.

În schimb, Ludovic Orban a evitat să răspundă unei întrebări despre locurile libere din secțiile ATI, indicându-l pe ministrul Sănătății drept responsabil.

El a evitat și un răspuns privind demiterea prefectului de București, Gheorghe Cojanu, afirmând doar că se face o evaluare a activității fiecărui prefect, iar după se va comunica o eventuală decizie. Prefectul nu a știut duminică să spună cât este rata de infectare în București și în consecință ce măsuri ar trebui luate în acest sens.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG