Linkuri accesibilitate

Orban, după succesul moțiunii: „Guvernul cade în picioare”


Primele declarații ale premierului demis prin moțiune de cenzură, Ludovic Orban

„Un parlament dominat de forțe retrograde, parlamentari născuți din pixul lui Dragnea, care au călcat în picioare democrația și interesele României au decis căderea guvernului pe care-l conduc”, a spus Ludovic Orban după ce moțiunea de cenzură a PSD a fost adoptată de parlament.

„Așa cum am spus înainte de moțiune, guvernul cade în picioare”, a mai spus Orban.

Premierul demis s-a declarat mândru de faptul că a reparat „o parte din stricăciunile făcute de PSD”, că a redobândit credibilitatea României și că a refăcut încrederea mediului de afaceri și a învestitorilor în guvernul României.

„Am reușit să luăm în scurt timp decizii și să îndreptări mari erori”, a mai spus Ludovic Orban.

„Am crescut salariile, am crescut alocațiile cu rata inflației. Am crescut salariul minim pe baza unor indicatori obiectivi. Aproape în toate domeniile am adoptat măsuri cu efecte favorabile. Numai în ședința de ieri am luat măsuri benefice pentru economie. Programul de înființare de distribuții de gaze în localități în care nu există a fost lansat ieri. Am fost obligați să emitem OUG pentru că guvernele anterioare au uitat că trebuie să organizăm recensământul, pentru că au lăsat populația descoperită la posibile epidemii, stocurile fiind zero. Am pregătit banii necesari pentru pregătirea proiectelor mari din viitorul exercițiu financiar al UE”, a enumerat premierul demis.

„Am luat decizii responsabile, dictate de nevoi profunde din societate. Am salvat Tarom și Complexul Energetic Oltenia. Am pierdut doar o bătălie, vom câștiga bătălia pentru România. Azi am fost judecați de o alianță parlamentară toxică. Am căzut pentru că am avut curajul să ne asumăm răspunderea pe un proiect care adâncește democrația. S-au adunat toate forțele nedemocratice împotriva noastră pentru a împiedica acest proiect. Nu e nimic, în viitorul apropiat românii vor avea iar puterea să decidă și sunt convins că vor folosi această putere”, a mai spus Ludovic Orban.

Guvernul Orban a fost demis miercuri, la trei luni de la învestirea sa.

Moțiunea de cenzură a PSD a fost adoptată cu 261 de voturi, cu 28 peste numărul necesar pentru demiterea guvernului.

Din totalul de 465 de parlamentari, 423 au fost prezenți, dintre care s-au exprimat 400: 261 pentru demiterea guvernului și 139 împotrivă.

PSD a depus în parlament moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democraţiei româneşti”, semnată de 208 parlamentari PSD și UDMR, după ce guvernul liberal, condus de Ludovic Orban, și-a angajat răspunderea pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Citește și:

Guvernul Ludovic Orban a fost demis prin moțiune de cenzură cu 261 de voturi pentru

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG