Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban, după victoria la moțiune: Se încheie o perioadă de distrugere, începe o perioadă de reconstrucție


Ludovic Orban anunță încheierea ”epocii Dăncilă” după ce moțiunea de cenzură a trecut.
Ludovic Orban anunță încheierea ”epocii Dăncilă” după ce moțiunea de cenzură a trecut.

Liderul liberal a declarat după succesul moțiunii pe care a inițiat-o și căderea guvernului Viorica Dăncilă că: ” a încetat coșmarul pe care îl trăiește de 3 ani România” și a anuntat că vineri este convocat Biroul Național pentru a decide mandatul pentru discuțiile cu prședintele Iohannis.

”Coșmarul pe care îl trăiește România de 3 ani a încetat. Astăzi, Parlamentul României a demis Guvernul PSD. Guvernul PSD și-a bătut joc de România așa cum nimeni nu și-a bătut joc în ultimii 30 de ani. Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni. Le mulțumesc tuturor partenerilor politici care au fost alături de noi în acest demers și care au stat până la sfârșit, rezistând la cele mai ticăloase oferte făcute de o putere disperată”, a spus Orban,

”Nu ne bucurăm astăzi! Guvernarea României este un lucru mult prea grav și mult prea important pentru tot poporul român. Guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului. Mâine, la ora 9 am convocat BPN-ul PNL pentru a stabili strategia pe care o vom avea în perioada următoare, pentru a stabili echipa care va merge la Cotroceni și mandatul cu care vom merge la Cotroceni”, a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a confirmat că el este candidatul propus de partid pentru a ocupa funcția de premier, iar despre viitorul guvern a declarat că partidul are pentru fiecare minister "3-4-5, dacă nu și mai mulți posibili candidați".

"Cred că România are nevoie de seriozitate, competență, onestitate, corectitudine, de programe si de proiecte raționale care să servească interesul cetățeanului".

Moțiunea de cenzură a trecut, iar guvernul condus de Viorica Dăncilă a picat. 238 de parlamentari au votat în favoarea moțiunii de cenzură.

Parlamentarii au votat în majoritate împotriva Guvernului Dăncilă, 238 de voturi au fost în favoarea moțiunii de cenzură, din cele 245 exprimate.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG