Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Institutul Cantacuzino are o capacitate de 500 de teste pe zi


Ludovic Orban

Premierul Orban a efectuat joi o vizită de lucru la Institutul Cantacuzino alături de miniștrii Apărării și Sănătății, Nicolae Ciucă și Nelu Tătaru.

Cu această ocazie, Ludovic Orban a subliniat că institutul, aflat acum în subordinea MApN, are o capacitate de 500 de teste pentru coronavirus pe zi, capacitate care poate fi crescută în funcție de necesități.

Ne-am pus la curent cu situația și cu proiectele institutului. Vă voi spune pe scurt, în privința laboratorului în care se fac testări pentru Covid - are o capacitate de 500 de teste pe zi care poate fi crescută în funcție de necesități", a arătat Ludovic Orban.

Totul despre evoluția coronavirusului, în România și în lume, citiți pe liveblogul Europa Liberă.

Premierul a arătat că Institutul Cantacuzino va putea produce din nou vaccinul antigripal după achiziționarea și instalarea echipamentelor necesare.

Există mai multe proiecte la Cantacuzino - reluarea producției vaccinului antigripal - mai este un singur echipament lipsă. Odată cu achiziționarea echipamentului se poate trece le pregătirea liniei de producție pentru vaccinul antigripal", a transmis Orban.

Ultimul vaccin gripal de la Institututul Cantazucino a fost produs în 2009.

Premierul Orban a precizat că specialiștii din cadrul institutului mai pot pregăti un vaccin tetravalent, dar el va fi produs într-o altă locație.

Este un proiect mare care urmează să fie finanțat din fonduri europeni prin care se va urmări capacitatea de producere a vaccinului tetravalent, care se face într-o altă locație", a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai lăudat activitatea noului manager care pregătește relansarea Institutului Cantacuzino.

Apreciez activitatea febrilă care se desfășoară aici. Apreciez în mod deosebit activitatea noului manager, un manager de criza numit de la izbucnirea epidemiei și am încredere că echipa de aici are capacitatea să refacă Institutul Cantacuzino și să îi redea misiunea pe care a avut-o și o va avea în România", a precizat Orban.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG