Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban și Nicușor Dan, rezultate negative la testele Covid-19. Amândoi rămân în izolare, preventiv


Romania, Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru coronavirus, după ce o persoană alături de care a participat la o emisiune televizată a fost confirmată cu coronavirus. Este vorba despre interviul pe care Orban i l-a acordat lui Silviu Mănăstire, jurnalist la B1TV, testat pozitiv cu Covid19.

UPDATE 5 - Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că rezultatul testului Covid făcut la cerere este negativ. „Nu sunt încadrat în definiția de caz, deci nu am obligații legale de izolare. Totuși, pentru maxima protecție a celor din jur voi mai rămâne în izolare până vineri 9 octombrie inclusiv, când voi și repeta testul.”

UPDATE 4: Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ, transmite biroul de presă al PNL. Testul său a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv.

Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie, de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va face un nou test, la 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus, anunță sursa citată.

UPDATE 3: Nicușor Dan a anunțat că a efectuat testul pentru coronavirus și a decis să intre în autoizolare până la aflarea rezultatului.

Guvernul transmite că premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, el a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane.

Astfel și evenimentele programate la Guvern pentru luni, 5 octombrie, au fost suspendate.

Ludovic Orban va rămâne în izolare în așteptarea rezultatului.

Persoana alături de care s-a aflat în platoul unei televiziuni a fost confirmată, duminică, la testul pentru detectarea infectărilor cu coronavirus.

UPDATE 1.: Silviu Mănăstire, realizator B1TV, a confirmat că este cel infectat cu coronavirus. Premierul a fost invitat marți în emisiunea acestuia. A doua zi, el l-a avut invitat pe Nicușor Dan.

Ludovic Orban a fost prezent marți și duminică seară la emisiuni televizate. La cea din urmă, el a fost însoțit de Nicușor Dan.

UPDATE 2.: Nicușor Dan a anunțat că-și va face testul pentru COVID-19, precizând că nu s-a autoizolat deoarece, potrivit definiției de caz, nu este contact direct al unei persoane confirmate pozitiv.

De asemenea, Raluca Turcan, Monica Anisie și Marcel Boloş au anunţat că se vor testa și ei.

Ludovic Orban s-a mai aflat în izolare, în luna martie, la începutul epidemiei de coronavirus, după ce mai mulți lideri ai PNL au fost confirmați cu coronavirus.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG