Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban invită partidele la consultări pentru stabilirea datei alegerilor locale


Premierul interimar, Ludovic Orban.
Premierul interimar, Ludovic Orban.

Premierul interimar Ludovic Orban a trimis vineri invitaţii liderilor de partide parlamentare, în care îi cheamă la consultări pentru stabilirea datei alegerilor locale.

Discuțiile ar urma să aibă loc marţi, ora 17.00, la Palatul Victoria, potrivit Mediafax.

Ludovic Orban a vrea ca, la aceste consultări, să participe reprezentanţii tuturor partidelor politice parlamentare, iar la discuții va fi prezent și preşedintele Autorităţii Electorale Permanente”.

În luna februarie, Ludovic Orban a afirmat că alegerile locale ar putea avea loc pe 14 sau pe 21 iunie.

„În ceea ce priveşte alegerile locale, este clar că nu pot fi organizate alegeri pe data de 31 şi pe data de 7 pentru că sunt sărbători, Rusalii. Să organizezi înainte de 31 mai, poţi să faci pe 24 mai. E cam devreme pentru că mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la 4 ani după depunerea jurământului, asta înseamnă în a doua parte a lunii iunie, cel mai probabil alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu 21 iunie”, a spus Ludovic Orban, într-o emisiune televizată, citat de News.ro.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, însă, că alegerile locale ar trebui amânate, din cauza crizei generate de coronavirus.

XS
SM
MD
LG