Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban, mesaj pentru contestatari: „Până la următorul congres eu sunt președinte”


Liderul PNL, Ludovic Orban, a avut marți prima reacție publică legată de conflictul din partid, după ce Rareș Bogdan și Robert Sighiartău i-au cerut demisia. Orban a spus că președintele PNL este ales la congresul partidului, iar până atunci el este președintele PNL. O reacție a avut și Emil Boc, care a spus că nu își dorește nicio funcție în partid, iar discuțiile trebuie purtate în interiorul PNL.

Președintele PNL e ales de congres, PNL a avut un congres în iunie 2017 și va avea un congres în cursul acestui an. Până la acest congres eu sunt președinte, iar dacă mă decid să candidez pentru un nou mandat voi anunța acest lucru. Orice problemă trebuie discutată în forurile statutare”, a răspuns Orban, întrebat fiind de criticile din ultimele zile.

Orban a mai spus că orice discuție cu colegii săi din PNL va fi purtată în interiorul partidului, și nu în spațiul public, și că "orice problemă trebuie discutată în forurile statutare".

"Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei în public. În calitate de președinte al PNL, obligația mea este să asigur coeziunea partidului, să particip la sig unității și eficienței in guv de coaliție și cred că cet rom asteaptă de la noi soluții în rezolvarea problemelor (...) Orice am de discutat discut în interiorul PNL", a mai spus liderul PNL.

Emil Boc a reacționat și el la scandalul din partid, mai ales că numele său a fost invocat de Rareș Bogdan în atacul la adresa lui Ludovic Orban. Primarul Clujului a declarat, marți, că nu are în prezent nicio funcție în PNL și că nu își dorește nicio funcție la viitorul congres al partidului, spunând că problemele interne ale PNL nu trebuie discutate în spațiul public.

Continuarea acestor lucruri mi se pare nefirească. Cred că dezbaterea trebuie să rămână de aici înainte în partid. Vom avea un congres, când el va fi organizat potrivit statutului”, a declarat Emil Boc.

Cred că PNL are nevoie și de Rareș Bogdan, și de Ludovic Orban, și de Robert Sighiartău, și de alți colegi, de toți avem nevoie în PNL”, a mai spus Boc.

Rareș Bogdan a lansat un atac dur la adresa lui Ludovic Orban, spunând că nu ar mai trebui să fie președintele partidului după ce a pierdut alegerile. Printre reproșurile făcute de Bogdan se numără și modul în care Orban a negociat ministerele cu USR PLUS.

XS
SM
MD
LG