Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Mi-aș dori să mergem cu candidați unici, dar trebuie să avem cu cine discuta


Ludovic Orban și Dan Barna

Premierul Ludovic Orban a criticat USR-PLUS pentru decizia de a își prezenta proprii candidați pentru primăriile de sector. Liderul liberal a subliniat că și-ar dori candidați unici ai dreptei, dar ar trebuie să aibă „cu cine discuta".

Mi-aș dori să mergem în aceeași formulă și la Sectoare (cu candidați unici – n. red.), cu condiția ca să avem cu cine discuta. Nu noi ne-am anunțat candidații la primăriile de Sector”, a declarat Orban, răspunzând unei întrebări pe această temă.

PNL și USR îl sprijină împreună pe Nicușor Dan pentru primăria generală.

Alianța USR-PLUS și-a desemnat candidații pentru sectoarele Capitalei, ei fiind anunțați duminică de Cladiu Năsui, președintele USR București, și de Vlad Voiculescu, președintele PLUS București.

Aceștia sunt europarlamentarul Clotilde Armand la Sectorul 1, Radu Mihaiu la Sectorul 2, Ana Ciceală la Sectorul 3, Simona Spătaru la Sectorul 4, Alexandru Dimitriu la Sectorul 5 și Alexandru Gâdiuță la Sectorul 6.

Liderii Alianței au spus că încă mai speră la negocierile cu PNL, cu care USR-PLUS intenționează să ajungă la o înțelegere privind susținerea unor candidați comuni la primăriile de sector și în unele localități din țară.

Noi suntem deschişi acestor negocieri şi acestor discuţii, dar ele trebuie purtate pe oameni, pe persoane. După cum vedeţi, USR-PLUS a fost extrem de transparent. Am prezentat oamenii pe care îi avem la fiecare sector. Îşi cunosc foarte bine sectoarele, îşi cunosc foarte bine potenţialul şi ştiu ce trebuie să facă din secunda doi de când sunt în primărie. În momentul în care vom avea acest lucru şi din partea PNL, vom vedea cu ce oameni vin ei şi vom putea să decidem dacă vom merge la comun cu ei, dar baza sunt criteriile de integritate pe care noi le-am prezentat şi de la care noi nu putem face rabat în niciun caz”, a spus deputatul Claudiu Năsui, președintele USR București.

USR-PLUS este prima opţiune de vot (în București) şi atunci nu trebuie să dezamăgim şi nu vom prezenta nicio persoană asupra căreia există dubii de integritate sau competenţă”, a mai spus Năsui.

Cu alte cuvinte, am închis negocierile, am închis poarta? Nu. Am deschis negocierile cu ei”, a spus și Vlad Voiculescu.

Alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie, a decis Guvernul. Campania va fi una fără adunări publice, fără mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG