Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Pe 6 decembrie avem șansa să dăm un guvern capabil să dezvolte România


România - premierul Ludovic Orban, președinte al Partidului Național Liberal

Premierul Ludovic Orban a lansat joi un apel pentru prezentarea la votul din 6 decembrie, când va fi aleasă configurația viitorului parlament. El a făcut un recurs la memoria recentă, din urmă cu patru ani, și la importanța manifestării dreptului la vot, făcând trimitere la momentul decembrie 2016, când PSD a câștigat alegerile, și la consecințele prezenței scăzute la vot.

„În urmă cu patru ani, tot în decembrie, mulți dintre noi au crezut că nu e important să vină la vot. Profitând de această neatenție a noastră, PSD a câștigat alegerile și aproape că a reușit să captureze România (...). Cetățenii care vor binele acestei națiuni au trebuit să lupte pentru a împiedica capturarea statului român și scoaterea României din zona euro-atlantică, pentru a împiedica afectarea gravă a Justiției, pentru a împiedica până la urmă însăși afectarea democrației. După trei ani de zile am reușit să punem punct guvernării PSD, am reușit să împiedicăm PSD să facă rău României și românilor. Ne-am asumat răspunderea guvernării și, deși în momentul în care am reușit să obținem votul de învestitură, nimeni nu se aștepta la ceea ce va veni, a trebuit să facem față crizei provocate de pandemie, de secetă. (...) Oricine a avut nevoie de ajutor, am încercat să-l acordăm. Am fost alături de companii, de angajați, de persoanele vulnerabile. Am fost alături de toți cei care au avut de suferit în această perioadă”, a spus Ludovic Orban.

El a spus că duminică, pe 6 decembrie, România va avea șansa de a da o majoritate parlamentară și, implicit, guvernul capabil să dezvolte România.

„Șase decembrie reprezintă un moment de cotitură, avem șansa ca România să se îndrepte în direcția corectă, avem șansa ca în 6 decembrie să dăm o majoritate parlamentară responsabilă și un guvern capabil să implementeze planul național de dezvoltare. Destinul României stă în mâinile fiecăruia dintre noi. Avem puterea și trebuie doar să o folosim. Fiecare dintre dumneavoastră este foarte important să veniți la vot, să vă exercitați acest drept fundamental. Chiar dacă mulți au încercat să vă sperie, să vă spună să nu veniți la vot, eu vă garantez că exercitarea dreptului la vot se va face în cele mai sigure condiții de protecție a sănătății.”

”Fiecare vot pe care-l veți acorda Partidului Național Liberal va însemna o garanție pentru mersul României în direcția corectă, o garanție pentru realizarea unui plan ambițios care are cu adevărat posibilitatea să ridice România. Alegerile din 6 decembrie sunt și despre România și despre cum va arăta ea, sunt alegeri care vor defini drumul României în următorii ani, sunt și despre bun simț și despre omenie și despre responsabilitate. Alegerile din 6 decembrie sunt și despre onestitate, corectitudine, competență și capacitate de realizare a angajamentelor electorale”, a mai spus Ludovic Orban.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG