Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: PNL se află la 10 procente de PSD și a fost cotat cu 40% după victoria lui Iohannis


Premierul Ludovic Orban, președinte al PNL spune că liberalii nu au scăzut în sondaje pe fondul crizei de coronavirus și dificultăților pe care guvernul liberal le-a avut de soluționat.

El a spus că, dimpotrivă, PNL se află în acest moment la un scor între 36 și 40% dar că a refuzat să facă publice aceste sondaje, folosite doar pentru uzul intern al partidului. Orban a spus că imaginea căderii PNL în sondaje este, de fapt, ceea ce vor să inducă adversarii săi.

„Nu îmi place să dau publicităţii sondaje de opinie, pentru că, în general, sondaje de opinie le realizezi ca o cercetare ca să afli lucruri, să înţelegi lucrurile, să înţelegi aşteptările populaţiei, aşteptările faţă de măsuri legate de diferite posibile decizii, programe, proiecte. De asemenea, să afli care sunt priorităţile oamenilor. De aia se fac cercetări sociologice. Din păcate, foarte mulţi nu s-au dezvăţat de acest prost obicei de a comanda sondaje de la anumite case de sondaje care s-au descalificat până acum cu toate sondajele prezentate înainte de alegeri şi contintinuă cu această reţetă care nu foloseşte nimănui”, a spus premierul.

Cu toate acestea, el a dezvăluit că PNL a obținut chiar și 40% în sondaje, la scurt timp de la victoria lui Klaus Iohannis la prezidențiale și că următorul plasat, PSD, se afla la 10 procente de PNL.

„A existat un singur moment când PNL a depăşit 40%, să spun confortabil, ăla a fost un moment de emoţie, după victoria preşedintelui Iohannis (…). PNL astăzi este pe un procent între 36 şi 40%, pe o bandă relativ mai largă decât o bandă de 1-2 procente cât a stat, sigur, şi din cauza faptului că suntem la guvernare într-o perioadă de criză, într-o perioadă de emoţii, când volatilitatea opţiunilor politice e mai mare decât în perioade de stabilitate. Dar PNL este între 36% şi 39 virgulă, în toate cercetările sociologice pe care le-am făcut, la distanţă de cel puţin 10% faţă de locul numărul 2, care este PSD. Ăsta este adevărul”, a mai spus Ludovic Orban.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG