Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban reclamă situația de la Biroul Electoral Sector 1


Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a criticat decizia de amplasare a Biroului Electoral Sector 1 în aceeași clădire cu sediul de campanie al candidatului PSD în alegerile locale, Dan Tudorache.

„Nu înțeleg de ce s-a acceptat ca biroul electoral să își desfășoare activitatea într-o clădire a primăriei, unde la etajul 2 era o echipă de campanie a primarului Tudorache. Aștept o anchetă și să fie pedepsiți cei care au încălcat legea”, a declarat Ludovic Orban, întrebat de scandalul de la Sectorul 1.

Întrebat de ultimele evoluții ale scandalului, premierul a subliniat că el nu a văzut imaginile difuzate de Antena 3 (în care apar persoane care umblă printre sacii cu voturi), dar că ceea ce știe este că „un consilier liberal a descoperit o tentativă de fraudare care este anchetată în momentul de față”.

După difuzarea imaginilor respective, Marcel Ciolacu și Gabriela Firea au cerut „sesizarea instituțiilor internaționale”, „arestarea celor de la USR”, precum și reluarea alegerilor de la București.

În replică, Ludovic Orban că diferența între Nicușor Dan și Gabriela Firea este atât de clară „că nu mai lasă loc la nici un fel de dubiu”.

„Nu știi să pierzi, te agăți de minciuni, mi se pare lipsit de demnitate. Firea trebuie să înțeleagă că nu au mai vrut-o primar”, a mai spus Orban.

Un comunicat al Jandarmeriei București a dat lămuriri într-un comunicat, în care arată că încăperea din care apar imaginile difuzate de A3 a fost desigilată la solicitarea președintelui BES1, de fiecare dată cu proces verbal.

„Persoanele care au intrat în clădirea în care se află și Biroul Electoral, au fost legitimate și nu li s-a permis accesul în zonă acestea părăsind incinta. Nimeni nu a pătruns în zona restricționată”, a arătat Jandarmeria.

Potrivit sursei citate, în afara clădirii, mai multe persoane se filmau reciproc, cu telefoanele mobile și purtau discuții contradictorii, fapt pentru care jandarmii au luat măsuri de ordine publică în zonă.

XS
SM
MD
LG