Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Se poate ajunge la carantinarea unor zone din Capitală și la închiderea școlilor


România - Premierul Ludovic Orban

Dacă în Capitală se depășește rata de infectare de 3 la mie, anumite zone vor fi carantinate iar școlile vor trece în regim online integral, a declarat sâmbătă premierul Ludovic Orban după o vizită la Direcția de Sănătate Publică din București. În prezent, rata de infectare este de 2, 3 la mie.

„Este reglementat în hotărârea de guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral. De asemenea - aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate - se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare. Mai bine porți mască decât să ajungi să porți `mască` de oxigen", a declarat Ludovic Orban.

Premierul pune pe seama petrecerilor de după alegeri o mare parte din numărul de infectări.

„Gândiți-vă că în fiecare localitate după victorie echipa care a câștigat a sărbătorit. Au fost zece, douăzeci, o sută de persoane. Azi a ajuns la maturitate manifestarea simptomelor bolii”, a spus Ludovic Orban.

știre în curs de redactare

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG