Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Suntem pregătiți să reacționăm la orice situație apare după începerea anului școlar


Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban insistă că autoritățile locale beneficiază de automonie și le revine o parte din responsabilitatea deschiderii școlilor. Orban dă asigurări că autorităţile sunt pregătite să intervină "la orice situaţie" care ar putea apărea, pe fondul epidemiei de COVID-19, după începerea noului an şcolar. Guvernul, a spus Orban sâmbătă la Râmnicu Vâlcea, a alocat 50 de milioane de euro pentru măștile destinate elevilor.

"Se ştie demult cum începe şcoala. A existat un dialog permanent cu conducerile unităţilor şcolare, cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, cu autorităţile locale. Sigur că deschiderea şcolii este un proces care presupune decizii în fiecare unitate şcolară. Există lăsată o anumită autonomie în privinţa deciziilor. Practic, propunerile legate de modalitatea în care începe şcoala pornesc de consiliile de administraţie ale şcolilor. Sigur, decizia a fost luată în final de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă. De asemenea, am instituit obligaţia managerilor, directorilor de şcoli, de a asigura, prin intermediul diriginţilor, învăţătorului, legătura cu părinţii, astfel încât să se ia toate măsurile şi suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care apare", a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Șeful Executivului susţine că Guvernul a alocat 50 de milioane de euro administraţiilor locale pentru achiziţia de măşti de protecţie şi materiale sanitare dezinfectate pentru elevi.

De asemenea, el susţine că toate cheltuielile făcute din bugetele locale pentru siguranţa sanitară a elevilor vor fi decontate. "Decontăm autorităţilor locale cheltuielile făcute pentru achiziţionarea acestor materiale, echipamente, substanţe care sunt necesare pentru protecţia sanitară a copiilor", a adăugat primul-ministru.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG