Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Restricții relaxate de la 1 iunie, dar cu respectarea unor reguli


Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a făcut joi un inventar al restricțiilor care sunt ridicate de la 1 iunie, după anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis, și a spus că se ridică restricțiile acolo unde riscul epidemiologic este mic şi unde riscul de infectare a oamenilor care participă la diferitele activităţi este relativ nul.


„Împreună cu domnul preşedinte, împreună cu echipa Guvernului şi cu specialiştii am luat decizia privitoare la măsurile de relaxare care se vor pune în practică de la data de 1 iunie. Una dintre cele mai importante măsuri este măsura de eliminare a declaraţiei pentru părăsirea localităţii. Practic, va permite deplasarea în afara localităţii fără să existe teama oamenilor că trebuie să completeze această declaraţie pe proprie răspundere. De asemenea, sunt şi alte măsuri care sunt convins că au fost prezentate de preşedinte, cum sunt deschiderea teraselor, posibilitatea de organizare de spectacole în aer liber, posibilitatea de organizare de competiţii, tot în aer liber. Vedeţi foarte bine că, practic, ridicăm restricţiile unde riscul epidemiologic este mic şi unde riscul de infectare a oamenilor care participă la diferitele activităţi este relativ nul", a afirmat Ludovic Orban după vizita la Centrul Tehnic Titu, judeţul Dâmboviţa, citat de Agerpres.

El a spus că ministerele Mediului, Afacerilor Interne şi Sănătăţii vor emite un ordin comun care să cuprindă regulile de distanțare.

"Şi în privinţa plajelor, în mod evident, plajele vor fi deschise, dar vor trebui respectate nişte reguli - şezlonguri, distanţarea între şezlonguri, spaţiile comune aferente plajelor vor fi organizate. Va trebui ca până la data de 1 iunie, Ministerul Mediului, prin Apele Române, care administrează plajele, Ministerul de Interne, care trebuie să asigure implementarea măsurilor, şi Ministerul Sănătăţii vor emite un ordin comun privitor la regulile de protecţie sanitară", a mai declarat Orban.

XS
SM
MD
LG