Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Voi propune sistarea sau limitarea evenimentelor private


România, Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat, luni, că va propune fie sistarea evenimentelor private, cum sunt nunțile, fie limitarea acestora la maximum 20 de persoane, pentru că reprezintă surse de îmbolnăvire cu coronavirus, iar organizatorii și participanții nu respectă regulile.

„Voi propune sistarea evenimentelor private. E clar că reprezintă una dintre sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la maximum 20 de persoane. Azi legea este cu maximum 50 de persoane, dar sunt foarte mulți de organizatori de evenimente care nu respectă legea”, a afirmat premierul.

Ludovic Orban a sfătuit populația să nu mai merg la astfel de evenimente, pentru că toți specialiștii au arătat că ele reprezintă sursă majoră de infectare pentru că nu se respectă numărul de participanți și nici regulile de protecție sanitară.

„Trebuie respectate regulile pe care le prezentăm de la începutul pandemiei. Din păcate, încă există mulți oameni care nu respectă aceste reguli, iar virusul nu iartă pe nimeni”, a subliniat Orban.

Noile măsuri ar urma să intre în vigoare odată cu prelungirea stării de alertă care urmează să fie anunțată, alături de hotărârea de guvern cu noile măsuri, în această săptămână.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG