Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban: Vom adopta OUG care să reglementeze procedurile de achiziţii


Ludovic Orban

Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, o ordonanţă de urgenţă referitoare la procedurile de achiziţii, a anunțat, marți, premierul Ludovic Orban cu ocazia unei vizite pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti.

Vremea în care proiectele de investiţii se derulau în ritm de melc a trecut. Săptămâna viitoare vom adopta din nou ordonanţa de urgenţă care să reglementeze procedurile de achiziţii şi mai ales termenele limită pentru fiecare pas procedural în cursul achiziţiei. Nu mai putem tolera ceea ce s-a întâmplat de zeci de ani, în care proceduri de achiziţie să dureze ani de zile până se ajunge la desemnarea câştigătorului", a afirmat premierul Orban.

El a insistat pentru reglementarea procedurile în care sunt implicate instituţii,ale statului, astfel încât să se derulează cu cea mai mare viteză posibilă.

Nu mai tolerăm nicio împiedicare a unui proiect de infrastructură care să fie făcută de funcţionari sau de conducători de instituţii care nu înţeleg că prioritatea zero a României este modernizarea prin investiţii în infrastructura de transport, în infrastructura energetică, în infrastructura de sănătate, în infrastructura de comunicaţii, în infrastructura de educaţie şi în infrastructura agricolă", a mai declarat Ludovic Orban.

Premierul a afirmat că, vreme de 12 ani, când la putere a fost mai ales PSD, proiectul privind drumul expres Craiova - Pitești a fost ținut doar în sertar, iar acum se bucură să vadă că acesta prinde viață.

Drumul expres Craiova - Pitești este un proiect fundamental. Ca ministru al Transporturilor, în 2008, am semnat memorandumul de înțelegere cu Ford, în care Guvernul s-a angajat să realizeze acest proiect de investiții. 12 ani de zile, în care cea mai mare parte la putere a fost PSD, acest proiect a fost ignorat, ținut pe hârtie sau în sertare și mă bucur să văd că prinde viață sub ochii noștri și ai mei, în calitate de prim-ministru”, a declarat Ludovic Orban.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urșii din România, veșnic vinovați de toate relele
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:04 0:00
XS
SM
MD
LG