Linkuri accesibilitate

Ludovic Orban în 2013: „Decizia lui Ponta de a o numi pe Kovesi reprezintă o trădare a cetățenilor”


Orban, varianta 2019: votul pro-Kovesi, o victorie imensă. Orban, varianta 2013: Kovesi, mâna dreaptă a sistemului ticăloșit al lui Băsescu.

După votul pro-Kovesi din COREPER, în care președinția finalandeză a UE a testat sprijinul pentru Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror european, PNL prin vocea președintelui Ludovic Orban a anunțat într-un comunicat de presă:

„Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Președintele Klaus Iohannis, alături de liderii și europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruța Kovesi.

Partidul Național Liberal, în calitate de membru al PPE, a folosit toate pârghiile de influență pentru a obține acest rezultat, reușind să determine schimbări de poziții în rândul țărilor care inițial nu au votat în favoarea Laurei Codruța Kovesi.

În momentul critic, am reușit să câștigăm în favoarea candidatului român bătălia cu PSD din Parlamentul European, care și-a declarat susținerea pentru Laura Codruța Kovesi, după ce Consiliul votase în favoarea candidatului francez. Acel moment a fost hotărâtor pentru parcursul ulterior al candidaturii, în condițiile în care ne-am confruntat cu tactici diversioniste ale europarlamentarilor PSD. (...)”

În 2013 însă, Ludovic Orban era de cu totul altă părere apropo de Laura Codruța Kovesi.

"Decizia premierului Ponta reprezintă o trădare de neacceptat faţă de toţi cetăţenii români care au votat la referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu şi care au votat USL la alegerile parlamentare. Propunerea omului lui Traian Băsescu, Codruţa Kovesi, care a fost mâna dreaptă în tot sistemul ticăloşit pe care l-a pus în mişcare Traian Băsescu, pentru mine este un act inacceptabil care mă determină ca începând de astăzi să pun semn de egalitate între Victor Ponta şi Traian Băsescu", spunea atunci Ludovic Orban, citat de Mediafax.

"Cred că PSD ar trebui să se gândească la schimbarea persoanei care deţine poziţia de premier, pentru că altfel apare riscul ca PNL să nu mai poată să accepte toate atitudinele şi acţiunile premierului Ponta, care se transformă parcă într-o marionetă de sforile căreia trage nimeni altul decât Traian Băsescu", adăuga Orban.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG