Linkuri accesibilitate

Lukașenko anunță închiderea granițelor cu Polonia și Lituania


Președintele belarus Alexandr Lukașenko
Președintele belarus Alexandr Lukașenko

Liderul belarus Alexandr Lukașenko a anunțat joi că a fost nevoit să-și închidă granițele cu vecinele Polonia și Lituania și, de asemenea, să își consolideze controlul la granița cu Ucraina vecină, transmite Reuters.

Belarusul se află într-o criză politică în urma alegerilor prezidențiale din 9 august afectate de acuzațiile de fraudare a votului, care au dus la demonstrații în masă împotriva autocratului Lukashenko, la putere din 1994.

Purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Muller, a declarat că Polonia nu are nicio confirmare că frontiera a fost într-adevăr închisă.

Ministerul de Externe al Poloniei a declarat pentru agenția de presă PAP că frontiera funcționează normal în acest moment, potrivit informațiilor de la poliția de frontieră.

Șeful poliției de frontieră lituaniene Rustamas Liubajevas a declarat că și granița de acolo funcționează ca de obicei. El a spus că polițiștii de frontieră din Belarus i-au spus că nu au primit niciun ordin cu privire la restricțiile de frontieră. Lituania a căutat mai multe informații, a spus Liubajevas.

XS
SM
MD
LG