Linkuri accesibilitate

Mâna dreaptă a primarului Băluță și-a falsificat diplomele de BAC și facultate. Prejudiciu, peste 300.000 euro


Marian Goleac, directorul interimar al Administrației Domeniului Public din sectorul 4 al Capitalei, mâna dreaptă a primarului PSD Daniel Băluță, a fost trimis miercuri în judecată de procurorii DNA pentru că și-a falsificat atât diploma de bacalaureat cât și pe cea de facultate.

Goleac, care are doar studii gimnaziale, cu care ar fi putut lucra cel mult ca muncitor necalificat, este acuzat de înșelăciune în formă continuată.

Conform statului de funcții al ADP 4 SA, Goleac Marian ar fi putut lucra doar ca floricultor, lucrător pentru salubrizare spații verzi, îngrijitor clădiri, fierar betonist sau pavator.

Cu toate acestea, din 2008 până în luna mai a acestui an, el a deținut ilegal funcția de director general adjunct interimar și director general interimar al al ADP sector 4, unde acționar principal este consiliul local majoritar PSD, funcții pentru care a fost plătit cu 1.762.610 lei, adică peste 350.000 de euro.

Cu toate acestea, SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA nu le-a transmis procurorilor dacă se constituie parte civilă, pentru recuperarea sumei cu care a fost prejudiciată.

„Concret, cu ocazia încheierii contractelor de mandat, inculpatul i-ar fi indus în eroare pe membrii Consiliului de administrație a SC (ADP) 4 SA prin aceea că, la dosarul de angajare, ar fi depus o adeverință prin care se atesta că este absolvent al unei facultăți de electrotehnică și informatică, specializarea electromecanică (promoția 2002) și ulterior ar fi atașat o diplomă de inginer. Aceste documente ar fi fost obținute în condiții nelegale, în realitate inculpatul nefiind nici măcar absolvent de studii liceale (diploma de bacalaureat folosită de acesta pentru înscrierea la universitatea respectivă fiind falsă)”, spun procurorii DNA, care l-au trimis în judecată.

Dosarul va fi judecat de Tribunal București.

 Locuitori din regiunea Nikolaev povestesc despre „cruzimea” ocupanților ruși
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:01 0:00
XS
SM
MD
LG