Linkuri accesibilitate

Măștile, obligatorii și în Prahova, după Bacău, Maramureș, Iași, Galați și Vaslui


Imagine din Ucraina, sculptura „Bunica”, dotată cu o mască de protecție

Purtarea măștilor de protecție a devenit obligatorie și în județul Prahova, după o decizie luată marți de comitetul județean pentru situații de urgență, dar care se va aplica abia de vineri, pentru ca oamenii să aibă timp să și le achiziționeze sau confecționeze.

„Decizia a fost luată ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact)”, transmite Prefectura Prahova.

Reprezentantul guvernului în județ spune că, pe fondul crizei de măști, nu este obligatoriu ca acestea să fie exclusiv măşti medicale și că se pot folosi eşarfe, măşti din material textil dens sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

Purtarea lor este obligatorie pentru persoanele care se deplasează pe raza județului, în special cu mijloace de transport în comun, în spații publice (instituții publice, spații comerciale, piețe agroalimentare, gări, autogări), în deplasări scurte, în apropierea locuinței sau gospodăriei, pentru nevoile animalelor de companie, pe străzi și în parcuri.

O măsură similară a fost luată și la nivelul județelor Bacău, Iași, Galați, Maramureș, Vaslui.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protest al cadrelor sanitare în Piața Victoriei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:33 0:00
XS
SM
MD
LG