Linkuri accesibilitate

Macron anunță restricții sporite privind deplasările și amânarea turului doi al alegerilor locale


Președintele Emmanuel Macron anunțând restricțiile menite să împiedice răspândirea coronavirusului

Macron anunță măsuri stricte privind reducerea călătoriilor în toată Franța începând de marți, 17 martie. De asemenea, el a dispus amânarea turului doi al alegerilor locale.

„Începând de marţi, timp de 15 zile, deplasările vor fi reduse strict. Adunările nu vor mai fi permise, întâlnirile cu prietenii nu vor mai fi posibile, este vorba de limitarea la maximum a contactelor în afara celor din locuinţe. Pe tot teritoriul Franţei, vor fi permise doar deplasările necesare, prin respectarea distanţelor, pentru îngrijiri medicale, pentru a merge la lucru. Toate companiile trebuie să se organizeze pentru a facilita lucrul de la distanţă. Unde nu este posibil, trebuie să îşi adapteze organizarea. Orice încălcare a regulilor va fi sancţionată", a declarat președintele francez Emmanuel Macron, citat de Le Figaro.

Cât privește decizia de amânare a turului doi al alegerilor locale, Macron spune că „decizia a fost luată în unanimitate de toate partidele”.

„Suntem într-un război pentru sănătate, inamicul este aici, invizibil. Guvernul va lupta zi şi noapte împotriva acestei epidemii. Toate reformele vor fi suspendate, inclusiv cea a pensiilor", a mai spus Emmanuel Macron.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Erdogan câstiga alegerile
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
XS
SM
MD
LG