Linkuri accesibilitate

Macron: „Nu sunt prorus, nu sunt antirus, sunt proeuropean”


Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat sâmbătă că Rusia "va continua să fie un actor extrem de agresiv” și să-și folosească în continuarea strategia de manipulare. Liderul de la Élysée a menţionat şi că aceste manipulări nu sunt doar apanajul Rusiei, fiindcă "actori conservatori ai ultra-dreptei americane s-au amestecat în alegeri din Europa". Sugestia se referă la susţinători ai preşedintelui Donald Trump.

"În faţa acestor atacuri, avem puţini anticorpi", susține Emmanuel Macron, potrivit căruia în acest moment ar fi nevoie de consolidarea apărării tehnologice şi a cooperării între serviciile occidentale pentru a-i identifica pe responsabilii de aceste atacuri care rămân deseori anonime.

Președintele francez a insistat că "actori privaţi folosesc tehnologii de 'deep fake', manipulează, pătrund, difuzează informaţii cu foarte mare viteză de orice natură, fără trasabilitate, în sisteme democratice hipermediatizate unde totul se ştie imediat, cu un efect de emoţie şi de intimidare".

În legătură cu acest subiect, dar şi cu altele, Europa trebuie să aibă un dialog cu Rusia, care să ducă la "strategii de dezescaladare" şi la o "transparenţă comună", a pledat Macron, a cărui politică de apropiere de Moscova stârneşte multe îngrijorări în Europa, în special în Est. Liderul de la Élysée a ținut să sublinieze apăsat: "Nu sunt prorus, nu sunt antirus, sunt proeuropean!".

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG