Linkuri accesibilitate

Madagascarul „îl va livra” pe Mazăre. Fostul primar ar fi cerut azil politic la ONU


Radu Mazăre este condamnat la 9 ani de închisoare.
Radu Mazăre este condamnat la 9 ani de închisoare.

Radu Mazăre „va fi livrat justiției din România”, a declarat ministrul Justiției din Madagascar. Nu este însă clar când se va întâmpla acest lucru, pentru că fostul primar al Constanței ar fi cerut la ONU azil politic în țara est-africană, conform avocatei sale.

Radu Mazăre „va fi livrat justiției române”, a declarat ministrul Justiției din Madagascar, Jean-Jacques Randrianasolo, pentru publicația malgașă L'Express de Madagascar. Documentația privind extrădarea lui Mazăre a ajuns luni din România în țara est-africană, iar Mazăre a fost notificat, în arestul din regiunea Anosy, acolo unde se află încarcerat, mai scrie publicația.

Radu Mazăre ar fi cerut însă azil politic la Înaltul Comisariat pentru Refugiați al ONU (UNHCR), conform avocatei sale, citată de Antena 3. O sursă de la această agenție a ONU a declarat pentru publicația din Madagascar că Mazăre „are dreptul să aștepte răspunsul la cererea sa”, care are termen abia în ianuarie 2020. „Între timp, nu îl putem forța să părăsească țara unde a cerut azil”, a mai spus sursa respectivă.

Procedurile privind azilul politic țin de fiecare țară în parte, au explicat pentru Europa Liberă surse oficiale de la UNHCR, și de modul în care implementează Convenția de la Geneva. Madagascarul este parte semnatară a acestei convenții.

În România, spre exemplu, solicitanții de azil sunt protejați față de procedura extrădării sau a expulzării, conform Inspectoratului General pentru Imigrări.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG