Linkuri accesibilitate

Madridul, paralizat de o furtună de zăpadă care a făcut 4 victime


A fost cea mai abundentă ninsoare care a lovit Madridul din 1971

Furtuna Filomena a dus la decesul a patru persoane după ce a lovit capitala Spaniei paralizând traficul şi acoperind sâmbătă capitala cu o cantitate atât de mare de zăpadă încât unii locuitori au schiat pe bulevardul Gran Via din Madrid, potrivit Reuters.

Meteorologii au emis avertizări conform cărora efectele furtunii Filomena, care a adus cea mai abundentă ninsoare din ultimele decenii în centrul Spaniei, vor continua săptămâna viitoare.

În zona Madridului, salvatorii au intervenit în cazul a circa 1.500 de persoane rămase blocate în maşini, în timp ce pe Gran Via, o arteră pe care de obicei traficul este intens, locuitorii au ieşit să schieze sau s-au bătut cu bulgări de zăpadă.

Un bărbat schiază în Madrid după ce capitala Spaniei a fost lovită de furtuna de zăpadă
Un bărbat schiază în Madrid după ce capitala Spaniei a fost lovită de furtuna de zăpadă

Un bărbat şi o femeie aflaţi într-o maşină s-au înecat după ce un râu a ieşit din matcă lângă Malaga, în sud, în timp ce două persoane fără adăpost au murit îngheţate la Madrid, respectiv Calatayud, în est, potrivit autorităţilor.

Conform unui reprezentant al Agenţiei Naţionale de Metereologie (Aemet), Julian Morcillo, valorile de temperatură ar putea să scadă până la minus 10 grade Celsius săptămâna viitoare, provocând formarea unui strat de gheaţă care ar putea deveni periculoasă.

Meteorologii au plasat sâmbătă sub alertă roşie Madridul şi alte patru regiuni.

Între 20 şi 30 de centimetri de zăpadă s-au depus în capitală, aceasta fiind cea mai abundentă ninsoare înregistrată după anul 1971, a precizat Morcillo.

Aeroportul Barajas din capitală a fost închis începând de vineri seară, iar la nivel naţional accesul pe cel puţin 650 de drumuri a fost restricţionat. Inclusiv multe zboruri care legau Madridul de București au fost anulate sau amânate.

Pasagerii cursei Blue Air – Bucureşti-Madrid – au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, după ce a fost anunţată amânarea zborului

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG