Linkuri accesibilitate

one2one I Madrigal, de la colindele difuzate clandestin, la Europa Liberă, la spectacolele multimedia de astăzi


one2one I Madrigal, de la colindele difuzate clandestin, la Europa Liberă, la spectacolele multimedia de astăzi
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:31:33 0:00

Corul „Madrigal-Marin Constantin”, care tocmai a împlinit 60 de ani, se întinerește. Instituția a transformat concertele de muzică veche în spectacole multimedia cu proiecții de lumini, actori cunoscuți, mulți copii pe care i-a format și mirosuri speciale inserate în producții.

Într-un interviu one2one de gală, Europa Liberă vă prezintă, de Paști, o discuție cu dirijorul principal și directorul artistic al Madrigal, Anna Ungureanu, și managerul instituției, Emil Pantelimon.

Cei care conduc cel mai apreciat cor din România și unul dintre cele mai cunoscute din lume spun că, de câțiva ani, muncesc atât pentru întinerirea publicului fidel - care acum a ajuns la o medie de vârstă de 60 de ani - cât și pentru educarea a zeci de mii de copii din toată țara, prin programul Cantus Mundi. Madrigal invită constant coruri de copii în spectacolele sale, mai nou, inclusiv din Republica Moldova.

Acest proiect este important inclusiv pentru sănătatea emoțională a acestor copii, explică Anna Ungureanu, cea care de peste două decenii, dirijează și organizează membrii corului. În interviu, cei doi lideri ai Madrigal povestesc și cum gestionează momentele de oboseală și disputele din interiorul echipei, care are aproape 100 de persoane, dar și cum continuă să învețe permanent pentru a fi un exemplu nu doar pentru membrii corului, ci și pentru cei din familiile lor și public.

XS
SM
MD
LG