Linkuri accesibilitate

MAE: 28 de muncitori români infectați cu coronavirus în Olanda


Muncitori români care pleacă la muncă în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat infectarea cu coronavirus a 28 de cetățeni români care lucrau la compania de prelucrare a cărnii din provincia olandeză Gelderland.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Haga, s-a autosesizat prompt ca urmare a informațiilor apărute în cursul zilei de ieri în mass-media locală, referitoare la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor persoane din provincia olandeză Gelderland, lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii, printre care se regăsesc și 28 de cetățeni români. Conform datelor preliminare, obținute de la angajator, cei 28 de cetățeni români confirmați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 au fost plasați în carantină. Starea de sănătate a acestora este bună, toți fiind asimptomatici", a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Diplomația română arată că situația muncitorilor este atent monitorizată de către Serviciul de Sănătate Publică olandez, iar niciunul din ei 28 de cetățeni români nu a cerut asistență consulară.

„Reprezentații misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale competente și angajatorul lucrătorilor în vederea obținerii de informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor infectate.

MAE precizează că Serviciul de Sănătate Publică olandez monitorizează constant situația acestora, fiind vizitați zilnic de către medici. De asemenea, reprezentanții angajatorului au menționat că cetățenilor români le sunt asigurate toate condițiile de cazare și masă, inclusiv plata concediului medical pe întreaga perioadă cât aceștia se vor afla în carantină. MAE menționează că locația în care cetățenii români sunt cazați este folosită de regulă pentru petrecerea vacanțelor.

MAE precizează căpână în prezent, la Ambasada României la Haga nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în cauză sau din partea membrilor de familie ai acestora. Totodată, misiunea diplomatică a solicitat angajatorului facilitarea dialogului direct cu cetățenii români afectați.

Ambasada României la Haga menține legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu angajatorul cetățenilor români, fiind pregătită să acorde asistența consulară necesară, în limita competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19
", mai arată Ministerul Afacerilor Externe.

Conform datelor prezentate de autoritățile olandeze sâmbătă, cazurile confirmate au depășit 37.000, iar numărul morților a trecut de 4.400. Până acum, niciun cetățean român nu a fost infectat cu coronavirus în Olanda, conform raportărilor făcute de Grupul de Comunicare Strategică.

Reamintim și că circa 200 de cetățeni români au fost infectați cu coronavirus la un abator din Birkenfeld, de lângă orașul Pforzheim din Germania.

Citește și:

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG