Linkuri accesibilitate

MAE: 30 de români infectați cu coronavirus la o fermă din Marea Britanie


Muncitori sezonieri români la plecarea de pe Aeroportul Otopeni

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că 30 de români care lucrează la o fermă din localitatea Herefordshire, din Marea Britanie, au fost testați pozitiv cu noul COVID-19. Ei fac parte dintr-un total de 100 de români.

Totodată, Ministerului Afacerilor Externe britanic a semnalat, joi, Ambasadei României la Londra, situația a doi lucrători români care au reclamat existența unor deficiențe cu privire la condițiile de cazare și masă.

În acest context, misiunea diplomatică a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă reprezentanții companiei prin intermediul căreia unii dintre cetățenii români își desfășoară activitatea la ferma menționată pentru a obține informații suplimentare cu privire la elementele sesizate și pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt asigurate condiții optime și sprijinul necesar.

MAE menționează că, până la acest moment, persoanele în cauză nu au putut fi contactate de către reprezentanții Ambasadei României la Londra. MAE precizează că, potrivit informațiilor comunicate de compania angajatoare, autoritățile locale au asigurat alimente, apă și alte bunuri necesare lucrătorilor plasați în carantină. Totodată, compania angajatoare a comunicat că lucrătorii vor putea alege să își continue activitatea sau să părăsească ferma după finalizarea perioadei de carantină, în baza confirmării primite de la Serviciul de Sănătate Publică”, transmite Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.

Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile britanice în contextul pandemiei de COVID-19, subliniază MAE.

Conform bilanțului publicat de autorități vineri, în Marea Britanie, de la debutul pandemiei și până în prezent, 127 de români au fost infectați, iar 43 au decedat din cauza coronavirusului.

Cazurile de infectări în rândul muncitorilor români au fost mai des întâlnire în Germania unde au fost raportate infectări în masă în rândul muncitorilor din abatoarelor sau a celor din domeniul agricol.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG