Linkuri accesibilitate

MAE: 64 de cetățeni români au fost repatriați din Franța


imagine generică

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat repatrierea a 64 de cetățeni români care se aflau în Franța aflați în imposibilitatea de a reveni în țară ca urmare a măsurilor implementate în contextul pandemiei de coronavirus.

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 27 mai, au revenit în țară 64 de cetățeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Franceze, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Printre cetățenii români repatriați se regăsesc studenți și membri de familie ai acestora, un caz medical pentru care Ambasada României la Paris a întreprins demersurile necesare în vederea îmbarcării, persoana în cauză fiind asistată de un reprezentant al ambasadei până la aeroport, precum și alte persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul acestui stat.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania TAROM, pe ruta București-Paris-București.

Demersurile de repatriere au permis, de asemenea, revenirea în țara de reședință pentru un cetățean al Republicii Franceze, un cetățean al Regatului Maroc, precum și un cetățean al Republicii Togoleze, rezidenți în România.
Cu aceeași cursă, pe ruta București-Paris, a fost facilitată revenirea în Republica Franceză pentru cinci cetățeni francezi, care se aflau pe teritoriul României.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate", transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Zborul face parte dintr-o serie mai lungă de eforturi depuse de diplomația română pentru repatrierea cetățenilor români aflați în afara granițelor a căror revenire în țară este împiedică de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

În ultimele zile, MAE a mai repatriat cetățeni din Olanda, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Germania, Spania, dar și de pe navele de croazieră care au rămas blocate în porturile din America de Nord în contextul pandemiei.

Reamintim că, drept urmare a stării de alertă, zborurile din și spre țările cele mai afectate de coronavirus au fost suspendate, ele urmând a se relua treptat.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG