Linkuri accesibilitate

MAE: Crește la 58 numărul muncitorilor infectați la o fermă din Marea Britanie


Muncitori sezonieri în agricultură - generic
Muncitori sezonieri în agricultură - generic

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat marți infectarea cu coronavirus a încă 28 de muncitori români care își desfășoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire. Ei vin să se adauge celor 30 deja confirmați încă de săptămâna trecută.

„Potrivit ultimelor informații comunicate Ambasadei României la Londra de către Serviciul de Sănătate Publică britanic, suplimentar față de cei 30 de cetățeni români confirmați anterior pentru infecția cu COVID-19, alți 28 de cetățeni români au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, din rândul celor aproximativ 100 care își desfășoară activitatea în cadrul fermei. Majoritatea cetățenilor români sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare, fără a necesita spitalizare”, a precizat MAE într-un comunicat de presă.

autoritatea locală de sănătate publică monitorizează zilnic starea de sănătate a lucrătorilor, iar persoanele care au avut rezultate negative ca urmare a testării inițiale au fost re-testate, fiind în așteptarea rezultatelor.

Toți muncitorii români se află sub monitorizarea autorităților locale.

„Autoritățile locale continuă să asigure persoanelor infectate hrană, apă și bunuri de strictă necesitate. De asemenea, aceștia beneficiază de tratament medical și servicii de traducere/interpretare.

MAE precizează, de asemenea, că la data de 20 iulie, un lucrător român din cadrul fermei a sesizat Ambasada României la Londra, solicitând sprijin în relația cu angajatorul, respectiv facilitarea obținerii unor informații privind reluarea activității în condiții de siguranță sanitară, după finalizarea perioadei de autoizolare, precum și drepturile financiare de care poate beneficia în această perioadă. Cetățeanul român, care nu a dorit să își comunice datele de identitate în relația cu ambasada, a fost informat cu privire la instituțiile competente în materia drepturilor de muncă și de securitate sanitară”, mai arată MAE.

Ambasada României la Londra continuă dialogul cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile britanice în contextul pandemiei de COVID-19, subliniază MAE.

Conform bilanțului publicat de autorități marți, în Marea Britanie, de la debutul pandemiei și până în prezent, 157 de români au fost infectați, iar 43 au decedat din cauza coronavirusului.

Cazurile de infectări în rândul muncitorilor români au fost mai des întâlnire în Germania unde au fost raportate infectări în masă în rândul muncitorilor din abatoarelor sau a celor din domeniul agricol.

XS
SM
MD
LG