Linkuri accesibilitate

MAE: Românii blocați pe aeroportul din Cancun au putut intra în Mexic


Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, decembrie 2020

Ministerul de Externe a anunțat că românii blocați pe aeroportul din Cancun - Mexic au fost lăsați să intre în țară, cu excepția a cinci persoane.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a avut o convorbire cu omologul său mexican pentru rezolvarea situației. Pe aeroportul din Cancun se aflau, din 30 ianuarie, 114 cetățeni români, care au descris condițiile improprii în care au fost ținuți, fără apă și hrană.

„Autoritățile mexicane au remediat, în regim de urgență, situația cetățenilor români blocați pe aeroportul internațional din Cancun. De asemenea, ministrul mexican al afacerilor externe a transmis omologului român, în numele Guvernului țării sale, regrete pentru impactul negativ produs de acțiunile autorităților mexicane”, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Cu excepția a cinci cetățeni, toți ceilalți români au putut intra în Mexic. În cazul celor cinci există o alertă de securitate individuală, iar ei se vor întoarce în România astăzi.

Potrivit Ministerului de Externe, Bogdan Aurescu a transmis că alertele de securitate cu caracter general, vizând toți cetățenii români, sunt inadmisibile.

Oficialii români au reluat recomandarea adresată cetățenilor români de a manifesta precauție cu privire la decizia de a călători în scop turistic în Mexic.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG