Linkuri accesibilitate

MAI: 295 de dosare penale deschise în campania electorală


În campanie electorală au fost înregistrate 1.003 sesizări cu caracter electoral, pentru care au fost întocmite 295 de dosare penale și aplicate 348 de sancțiuni contravenționale, a anunțat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.

În perioada premergătoare alegerilor locale au fost organizate 1.373 de manifestări electorale, care s-au desfășurat fără incidente.

Secretarul de Stat, chestor-șef de poliție Bogdan Despescu a arătat, într-o conferință alături de ministrul Marcel Vela, că a fost finalizat procesul de distribuire a materialelor necesare votării, inclusiv cele sanitare, în cele 18.794 de secții de votare din țară.

Marcel Vela a adăugat că a dispus constituirea de zone speciale de intervenție în 689 de localități, în baza istoricului incidentelor, a vizelor de flotant și a datelor si informaiilor deținute de MAI sau din spațiul public.

În fiecare judeţ sunt echipe care vor monitoriza şi îndruma Inspectoratele judeţene, iar 82 de ofiţeri au fost detaşaţi de la nivel central în teritoriu, „pentru monitorizare şi îndrumare”. Echipe formate din membri ai Corpului de Control al ministrului de interne împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră sau echipe ale IGPR vor verifica activitatea angajaţilor MAI din teritoriu în ziua alegerilor.

Românii pot vota în cadrul alegerilor locale începând de duminică, de la ora 7 până la 21.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG