Linkuri accesibilitate

Peste patru milioane de măști și 36 de tone de dezinfectant aduse în țară de MS și Unifarm


Echipamente de protecție aduse în țară de Ministerul Sănătății și Unifarm
Echipamente de protecție aduse în țară de Ministerul Sănătății și Unifarm

UPDATE - Între timp, informația a fost revizuită pe site-ul Ministerului Sănătății care a precizat, contrar celor transmise de GCS, că este vorba de 36 de tone de dezinfectant și nu de 36.000 de tone.

Mai multe transporturi de echipamente de protecție și de produse dezinfectante au fost aduse în țară luni și marți, anunță Ministerul Sănătății prin Grupul de comunicare strategică (GCS).

Astfel, în perioada 6-7 aprilie 2020, Compania Unifarm SA a achiziționat și a adus în țară mai multe transporturi de echipamente medicale și produse dezifectante, după cum urmează:

- 2.245.000 măști FFP2 și ochelari de protecție,

- 2.000.000 măști chirurgicale cu 3 pliuri,

- 20.000 viziere,

- 300.000 combinezoane, din care 200.000 combinezoane speciale utilizate în secțiile de terapie intensivă (ATI),

- 923.000 mănuși latex,

- 114.000 mănuși vinil,

- 36.000 tone dezinfectant pentru suprafețe.


„Aceste materiale sanitare și echipamente de protecție atât de necesare și așteptate de personalul medical vor fi distribuite începând din această noapte către toate unitățile sanitare din țară, cu prioritate către cele care sunt în prima linie de gestionare a cazurilor infectate cu noul coronavirus. Este o adevarată luptă comercială pentru achiziția materialelor sanitare și a echipamentelor pe piața internațională. Continuăm aprovizionarea, constant, și în perioada următoare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

XS
SM
MD
LG