Linkuri accesibilitate

ROSIA TODAY: 1Mai muncitoresc cu șampanie, cocaina și pastile. Corespondență de la Mamaia și Vama Veche 


Romania - Romanian Police and capture of drugs, cocaine
Romania - Romanian Police and capture of drugs, cocaine

Vremea e rea, dar vremurile sunt bune. E mai multă lume decât în anii precedenți pe litoral. Și prețurile sunt mai mari.  În Mamaia și Vama Veche e concurență mare la cheltuit bani. Toți vor să arate că trăiesc bine. Poate că Liviu Dragnea nu ne-a mințit.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

Mamaia

O coadă imensă de mașini scumpe s-a format la intrarea în stațiune. Sunt pline cu tineri dornici de distracție. Pe chipurile lor se vede multă suferință. De la Revelion nu au mai avut ocazia să cheltuiască atât de mulți bani luați de la părinți. Poliția intervine pentru fluidizarea traficului. Mulți șoferi sunt deja beți sau drogați, iar oamenii legii vor să-i protejeze de restul conducătorilor auto. Băieții sunt îmbrăcați cu haine de mii de euro, majoritatea rupte și pătate de designeri celebri. Fetele sunt dezbrăcate sexy, ca în pozele de pe Facebook. Toți poartă ochelari de soare, să-i protejeze de ploaie. Timpul parcă zboară. Se lasă imediat seara. Cluburile devin neîncăpătoare. Se stă și se dansează cu picioarele pe mese, se bea de pe jos. Șiruri de roabe pline cu șampanie de 1000 de euro sticla își fac loc cu greu prin mulțime. Muzica e bună. Ritmurile ei te duc cu gândul la sunetele scoase de personalul Tecuci – Bârlad și îți străbat corpul, mutându-ți discret organele. Ne aflăm pe o terasă care a bătut recordul pentru cea mai scumpă sticlă de șampanie spartă de ospătari. Alături e o plajă privată, unde patronii au înlocuit nisipul alb de Mamaia cu cocaină alba de Columbia. Pastilele se servesc gratis dintr-o găleată. O data e 1 Mai, nu? Intrarea e cat un salariu de medic la stat dublat de PSD. O betonieră cu icre negre trage lângă șezlonguri. Cinci muncitori dau la tarnacop într-un mic munte de ciocolată. Sub el se află un zăcămant de vodcă cu suc de mere. Atmosfera e muncitorească. Nimeni dintre cei aflați in cluburi, dacă i-ai întreba, nu stiu care este semnificația zilei de 1 Mai. Și nici nu-i interesează. Mamaia știe să onoreze ziua muncii așa cum se cuvine.

Vama Veche

Pe micuțele străzi din Vamă e plin de tineri boemi, cocalari, studenți, muncitori veniți să agațe gagici bete, bătrânei cu plete pornite din chelie. E un zumzet de nedescris și o mizerie grea. Totul e mai scump decat anul trecut. Comerciantii abia mai fac față clienților. Vântul bate cu forță, ploaia toacă mărunt. Se bea ca în povești, se doarme pe plajă. Ce poate fi mai frumos? Cazările sunt scumpe, serviciile aproape că nu există. Autoflagelare la tot pasul, ca la procesiunile care reconstituie patimile lui Hristos. Trimisul nostru special încearcă să culeagă cateva impresii, dar cineva îi varsă vodcă cu suc de roșii pe tastatura laptop-ului. Din păcate, relatarea nu mai poate continua. Distracția nu se oprește. E un fel de nebunie scăpată de sub control care face bine proletarilor osteniți de muncă și griji. E ziua lor, a muncitorilor, care se bucură de condițiile minunate create de partid is de stat pentru ca ei să nu mai fie asupriți de catre regimul burghezo- moșieresc care s-a reîntors în Romania sub formă de multinaționale. Și doar un singur om poate să ne scape de ele, Liviu Dragnea. Traiască 1 Mai! Unu’ mai bun ca Dragnea nu exista. Jos capitaliștii straini! Trăiască roșiile romanești! Onoare muncii! Slava truda!

XS
SM
MD
LG