Linkuri accesibilitate

Ministrul Economiei anunță deschiderea mall-urilor din 15 iunie


Mall-urile s-ar putea deschide din 15 iunie dacă numărul de infecții cu SARS-CoV-2 continuă să scadă, a anunțat marți ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Ministrul spune că marți a avut o întâlnire cu reprezentanții dezvoltatorilor imobiliari și, în urma discuțiilor pe care le-au avut la sediul guvernului au stabilit împreună ca, în cazul în care situația epidemiologică o va permite, mall-urile se vor deschide din data de 15 iunie.

„Alături de premierul Ludovic Orban am avut astăzi o întâlnire cu membri ai Asociației Investitorilor de Real Estate din România. Aceștia ne-au prezentat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă de criză. Drept urmare, în urma discuțiilor avute am stabilit, că în cazul în care situația epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mall-urile cu data de 15 iunie”, a scris ministrul Economiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Odată cu deschiderea mall-urilor nu vor fi deschise, însă, și locurile de joacă din interior și nici cinematografele.

„Ușor, ușor se vor da măsuri de relaxare, pentru a ajuta la revitalizarea economiei, pentru ca viața să revină la normalitate”, a conchis ministrul Economiei.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore doar 119 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, numărul total ajungând la 19.517​, transmite Institutul Național de Sănătate Publică.

XS
SM
MD
LG