Linkuri accesibilitate

Mamă și fiu din grupul religios Martorii lui Iehova, condamnați la închisoare în Rusia


Martorii lui Iehova sunt tratați cu agresivitate în Rusia. În imagine, o acțiunea împotriva acestui grup religios realizată în 2019
Martorii lui Iehova sunt tratați cu agresivitate în Rusia. În imagine, o acțiunea împotriva acestui grup religios realizată în 2019

O mamă și fiul ei, membri ai grupului religios Martorii și Iehova, au fost condamnați de justiția din Rusia la închisoare. Decizia vine pe fondul unei persecuții la care acest grup este supus în ultimii ani.

Decizia a fost luată de un tribunal din Abakan, în regiunea siberiană Khakassia, pe 24 februarie. Roman Baranovsky a fost condamnat la șase ani de închisoare, iar mama sa, Valentina Baranovskaya, la doi ani, a transmis grupul.

Baranovskaya, în vârstă de 69 de ani, este prima femeie din grupul religios care a fost închisă. Anul trecut, a suferit un accident vascular cerebral.

Adresându-se instanței printr-o declarație finală, Baranovskaya a condamnat Rusia pentru „persecuțiile rușinoase împotriva celor mai pașnici, a cetățenilor care respectă legea din țara sa”.

Reprezentanții grupului Martorii lui Iehova au spus că verdictele vor fi atacate.

Rusia i-a etichetat pe Martorii lui Iehova drept un grup extremist și l-a interzis în 2017. Decizia a dus la un val de dosare judiciare și sentințe de condamnare la închisoare împotriva membrilor săi.

De zeci de ani, Martorii lui Iehova au fost priviți cu suspiciune în Rusia, unde Biserica Ortodoxă dominantă este susținută de președintele Vladimir Putin.

Grupul creștin este cunoscut pentru predicarea din ușă în ușă, pentru studiul biblic strâns, pentru respingerea serviciului militar și pentru că nu sărbătorește sărbătorile naționale și religioase sau zilele de naștere.

XS
SM
MD
LG