Linkuri accesibilitate

Manager „Marius Nasta”: Singurul pompier angajat e în concediu de șase luni


Pompierii au fost chemați după ce medicii au văzut că se degaja fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul „Marius Nasta"
Pompierii au fost chemați după ce medicii au văzut că se degaja fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul „Marius Nasta"

Managerul Institutul „Marius Nasta", Beatrice Mahler, a arătat luni că singurul pompier angajat al spitalului este în concediu de șase luni de zile. Dezvăluirea vine în condițiile în care un incident care risca să se transforme în incendiul a avut loc duminică seară.

Există angajat un pompier la „Marius Nasta”, dar de mai bine de șase luni este în concediu. Concedii medicale combinate cu concedii de odihnă. Este foarte greu să lucrezi într-o instituție unde sunt persoane care nu vor să lucreze. Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat. Este nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens”, a declarat luni dimineață Beatrice Mahler.

Pompierii au anunțat, duminică seară, că au fost chemați pentru că se degaja fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul „Marius Nasta" din București.

În interiorul unității mobile erau 7 pacienți, 5 dintre aceștia fiind intubați, dar niciunul nu a fost rănit.

Angajații și colegii mei s-au comportat exemplar. La scurt timp după ce s-a făcut apelul toți cei din secția Covid s-au echipat și au intrat în scenariul roșu. Din informațiile pe care le am de la colegi flăcările s-au stins repede, de la sine. Pacienții nu au simțit nimic”, a mai transmis Beatrice Mahler.

Patru pacienți din cei șapte aflați în unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta, unde duminică seara avut loc un incident, se află la terapie intensivă, unul fiind într-o stare ceva mai gravă, iar trei se află în secțiile COVID ale spitalului, a anunțat managerul spitalului Beatrice Mahler.

Potrivit primelor datelor preliminare, incidentul de duminică seară nu este catalogat drept incendiu.

Din datele preliminare rezultă că nu a fost vorba despre un incendiu”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Boden

El a adăugat ă a văzut un prim raport realizat pe baza datelor culese până în prezent, dar că aşteaptă raportul final.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat că a fost un incident minor, dar că a fost o „sperietură mare”, că pacienţii sunt cu toţii în regulă, iar viaţa lor nu a fost pusă în pericol.

Reprezentanţii ISU au afirmat că în habitaclu, unde erau pacienţii nu a pătruns „nici abur, nici fum”.

Incidentul de duminică seară vine după alte două incendii puternice care au lovit Spitalul Județean Piatra Neamț și Institutul „Matei Balș" din Capitală și care au dus la decesul mai multor pacienți Covid.

XS
SM
MD
LG