Linkuri accesibilitate

Managerul Spitalului Militar cere medici militari pentru a coordona activitatea


Spitalul Universitar de Urgență București

Cu 120 de cazuri de coronavirus, dintre care 40 cadre medicale, Spitalul Universitar din București cere detașarea a trei medici militari pentru a coordona activitatea secțiilor. Solicitarea a fost făcută de medicul Cătălin Cârstoiu, numit recent la conducerea unității după demiterea Adrianei Nica pe motiv că nu a luat toate măsurile necesare pentru a preveni o infectare.

„Am aprobarea de la Horațiu Moldovan, din partea Ministerului Sănătății. Și o aștept pe cea a Ministerului Apărării, sunt convins că o vom primi. Am vorbit deja cu comandantul Spitalului Militar Central. Sunt trei medici, cu competențe de chirurgie, urgențe și ATI. Vor coordona secții", a declarat Cătălin Cârstoiu pentru Libertatea.

Managerul Spitalului Universitar motivează solicitarea prin neînțelegerile dintre șefii de secției ai unității care fac imposibilă o colaborare adecvată pentru a gestiona pandemia de coronavirus.

Vor lucra împreună cu șefii de secție. Vor unifica procedurile, regulile, e mare nevoie. Acești medici militari vor avea ultimul cuvânt, că de aceea îi aducem. Uitați cum stă situația. Noi avem, de pildă, patru secții de chirurgie. Șefii de secții nu se înțeleg unii cu alții, deși au aceeași specialitate. Și nu e chirurgia singurul exemplu. E anormală această conducere tricefală sau tetracefală", a arătat Cârstoiu.

Vă spun cinstit că aici în spital sunt niște orgolii care nu-și au locul acum, în plină criză de COVID. Eu nu vreau să reorganizez acum spitalul pe organigramă, nici n-aș putea fără aprobări, așa că aducem medici militari ca să coordoneze planul alb, să facă ordine", a completat managerul de la Spitalul Universitar.

Spitalul Universitar este unul dintre cele mai mari spitale de urgență din București, iar managerul a subliniat că, pe lângă cazurile de infectare cu coronavirus, trebuie luate măsuri importante pentru a se asigura funcționarea secțiilor și pentru tratarea altor afecțiuni.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG