Linkuri accesibilitate

Managerul Spitalului Universitar, demis după ce mai mulți pacienți s-au infectat cu COVID 19


Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar

După ce mai mulți pacienți din Spitalul Universitar au fost infectați cu coronavirus, directoarea Adriana Nica a fost demisă pentru că nu a luat măsuri de prevenire a infectării. Cătălin Cârstoiu a fost numit manager al unității medicale.

Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020. Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al MS care arată într-o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical. De asemenea, în Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus", anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Ministrul Victor Costache a decis să trimită Corpul de Control la Spitalul Universitar pe data de 10 februarie.

Nota întocmită de Corpul de Control arată că în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus”, precizează ministerul într-un comunicat de presă.

Spitalul Universitar este unul dintre cele mai mari spitale de urgență din București. Nu doar ministrul Costache a trimis Corpul de control la Spitalul Universitar, ci și și fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea în august 2018, dar rezultatele nu au fost făcute niciodată publice.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG