Linkuri accesibilitate

Ministerul Apărării, după atacurile rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre: România nu este în pericol


Atacurile rusești asupra porturilor ucrainene din apropiere de Dunăre s-au înmulțit în ultima perioadă.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) spune că nu a identificat amenințări de natură militară la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României după atacurile rusești de noaptea trecută.

Forțele armate rusești au atacat noaptea trecută cu drone infrastructura din porturile ucrainene dunărene Ismail și Reni, aflate în apropierea granițelor României, spun structurile MApN care asigură monitorizarea spațiului aerian.

Ministerul Apărării Naționale condamnă atacurile rusești asupra zonelor locuite de civili și a infrastructurii ucrainene și reiterează convingerea să „războiul de agresiune declanșat de forțele ruse împotriva Ucrainei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional.”

În ciuda tonului liniștitor, MApN transmite că a întărit „măsurile de vigilență stabilite conform planurilor naționale și aliate și monitorizează în permanență spațiul național terestru, maritim și aerian, în cooperare cu structurile NATO, acționând pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic și descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat.”

„Teroriştii ruşi au atacat regiunea Odesa, de două ori, noaptea trecută, cu drone de atac", a declarat guvernatorul Oleg Chiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram. „Ţinta principală a fost infrastructura portuară şi de cereale din sudul regiunii", a precizat el.

„Unul dintre porturile de pe Dunăre a fost lovit de bombardamentele inamice, care au avariat depozitele şi instalaţiile de depozitare a cerealelor. Incendiile au fost stinse rapid de către Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă", a declarat guvernatorul, fără a preciza dacă este vorba despre portul Reni sau Ismail.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG