Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu, premierul României: „Trebuie să spunem câteodată și adevărul”


Marcel Ciolacu, premierul României: „Trebuie să spunem câteodată și adevărul”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:14 0:00

Aflat marți pe șantierul viitoarei Autostrăzi A7 (Ploiești - Siret), premierul Marcel Ciolacu a gafat. „Trebuie să spunem câteodată și adevărul”, a declarat Ciolacu, la Adjud, județul Vrancea. El a fost întrebat despre un posibil parteneneriat PSD-PNL în cele patru rânduri de alegeri de anul viitor.

Actualul prim-ministru a mai avut astfel de gafe de la preluarea mandatului. În luna iunie, Marcel Ciolacu a declarat că „România trece de la fapte la vorbe”, vorbind la demararea proiectului Neptun Deep, de exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră.

A doua zi, a confundat orașul natal cu Bucureștiul. Robert Negoiță și Daniel Băluță, primarii sectoarelor 3 și 4 din Capitală, sunt „cei mai performanți primari din Municipiul Buzău”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

În luna iulie, aflat în Germania la discuții cu cancelarul Olaf Scholz, premierul român și-a depășit atribuțiile privind politica externă. „Pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente”, a spus el, fără ca subiectul să fi fost prezentat până atunci în public.

Marcel Ciolacu a avut scăpări și înainte să preia mandatul de prim-ministru. Întrebat în luna octombrie a anului trecut cine va prelua Ministerul Educației în noul guvern, el a răspuns că „acest portofel revine celor de la PNL”, corectându-se ulterior: „Portofoliul revine celor de la PNL”.

Interesant este că nu a fost prima oară când a confundat cele două cuvinte. În luna noiembrie 2021, el spunea despre Vasile Dîncu că „va fi desemnat ca să ocupe portofelul de ministru al Apărării”.

XS
SM
MD
LG