Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu amenință cu plângeri penale pentru campanie ilegală la PNL


Președintele PSD Marcel Ciolacu îl amenință pe Ludovic Orban cu plângeri penale, după ce premierul ar fi participat la întâlniri electorale, sâmbătă, în Giurgiu și Dâmbovița, deși campania electorală a luat sfârșit.

El a declarat, sâmbătă, că are dovezi în privința participării ilegale premierului la întâlniri electorale la Dâmbovița și Giurgiu.

„Este inadmisibil ca un prim-ministru al unei țări europene să încalce legea cu bună știință și să se afle în campanie electorală după ce campania electorală a luat sfârșit ieri (vineri – n.r.) la orele 24. S-a deplasat în două județe, în Dâmbovița și Giurgiu, s-a întâlnit cu candidați și cu primari, au făcut întâlniri electorale. Avem documente și dovezile necesare, atât filmări, cât și poze. Niciodată nu s-a întâmplat în România așa ceva. Această disperare a domnului Orban și a Partidului Național Liberal că vor pierde alegerile locale i-a dus să încalce legea. Vom depune plângeri penale la DNA pentru acest fapt”, a spus Ciolacu, citat de Mediafax.

El a afirmat că plângerile penale vor fi depuse la Dâmbovița și Giurgiu, de către președinții organizațiilor PSD din teritoriu.

Potrivit președintelui PSD, „niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva: ca primul ministru în exercițiu să meargă în campania electorală după ce campanie electorală a luat sfârșit”.

De asemenea, PSD a sesizat și AEP despre faptul că sâmbătă ar fi fost folosite de către PNL niște platforme online, pe Facebook, după ce campania electorală a luat sfârșit.

„Până acum sunt patru sau cinci platforme online sponsorizate de către Partidul Național Liberal care astăzi (sâmbătă – n.r.) au fost folosite după ce campania electorală a luat sfârșit”, a mai spus Ciolacu.

XS
SM
MD
LG