Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu are un ”specialist cunoscut de toată lumea” pentru funcția de premier


Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, pregătește o moțiune de cenzură

În situația în care morțiunea de cenzură pe care PSD anunță că o va depune la jumătatea lui august va trece, atunci Marcel Ciolacu este pregătit să vină cu o propunere de premier, mai exact „un specialist recunoscut de toată lumea”. Acesta va fi susținut și de alte partide de opoziție, ca și moțiunea de cenzură, de altfel, spune Ciolacu.

„Nu mai sunt credibili. Aici este marea problemă a acestui Guvern. Acest Guvern trebuie să plece şi să fie înlocuiţi de nişte specialişti care să gestioneze această pandemie şi criza economică. Nu mai au credibilitate. Noi suntem pregătiţi să venim cu o propunere de premier. O să discutăm şi cu celelalte forţe aflate în Opoziţie, ca şi PSD, din Parlament să venim cu o singură propunere, un specialist recunoscut de către toată lumea. Avem această propunere. E şi normal dacă dărâmăm un Guvern să venim cu o propunere. O să mergem şi cu o propunere de proiect economic pe termen scurt până la alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Pe de altă parte, Ciolacu admite că prerogativa desemnării premierului revine președintelui: „Eu respect Constituţia. Preşedintele numeşte, de la cine doreşte”.

Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că PSD va depune o moțiune de cenzură la jumătatea lunii august, care va avea la bază ”Cartea neagră a guvernării PNL”.

”Fac apel la toată opoziția să o voteze”, a spus Ciolacu, negând că PSD ar avea majoritatea în parlament.

Liderul interimar al PSD, care își dorește un mandat de președinte la viitorul congres, nu a pierdut ocazia să lanseze un atac la președintele Klaus Iohannis, în replică la acuzele acestuia că a ”creat intenționat această criză sanitară ca să poată critica guvernul”.

”Disperarea cu care președintele atacă PSD confirmă că Guvernul său a pierdut controlul total în gestionarea pandemiei. Acesta este rezultatul unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat (...) și de împărțit funcții politice. Un haos mai mare decât este acum nu poate fi creat nici măcar de către PSD sau opoziție”, a încheiat plin de umor involuntar Marcel Ciolacu.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG