Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu: Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?


Marcel Ciolacu - Congres PSD, 22 august

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, condiționează organizarea alegerilor locale pe 27 septembrie de redeschiderea școlilor.

El a subliniat că dacă se va decide amânarea cursurilor în școli atunci va provoca o discuție privind amânarea alegerilor

„Dacă nu putem deschide școlile, atunci de ce facem alegeri?! Înseamnă că e o situație delicată, înseamnă că pandemia s-a accentuat”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, într-o deplasare în județul Suceava.

Acesta spune că amânarea deschiderii școlilor ar fi un moment „dezastruos pentru Guvern”.

„Nu vedeți că nu-s pregătiți, nici ministra Educației, nici premierul, nici vicepremierul? Nu au explicații, nu au răspunsuri pentru elevi. Dacă amână deschiderea școlilor, cred că ar trebui să avem în Parlament o discuție despre amânarea alegerilor. Dacă amână școlile, eu nu mai accept de la Orban dubla măsură. Eu voi provoca, ca și președintele Camerei Deputraților, o discuție serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”, a afirmat Ciolacu.

Ludovic Orban invoca opiniile specialiștilor, medici epidemiologi și infecționiști pentru a arăta că există posibilitatea unei amânări de două săptămâni.

„Sigur că au fost discuţii pe tema asta, există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special de medici, epidemiologi, infecţionişti, care spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectaţi au spus că au fost în concediu sau într-un weekend într-o deplasare de concediu şi s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens. În mod evident, se va anunţa în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt nişte opinii care au fost exprimate", a spus vineri premierul Ludovic Orban, cu privire la posibilitatea amânării începerii școlii.

Școala ar trebui să înceapă pe 14 septembrie iar pe 10 septembrie toate școlile ar trebui să știe în ce scenariu se încadrează.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG