Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu, despre demisia lui Orban: un gest iresponsabil


Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră iresponsabil gestul făcut luni seară de Ludovic Orban, care și-a depus mandatul de premier după rezultatul obținut de PNL în alegerile parlamentare de duminică și după întâlnirea pe care a avut-o luni seară cu președintele Iohannis, la Cotroceni.

„Funcția de prim-ministru nu se folosește cum vrei. Au câștigat sau nu alegerile? Și-a dat demisia pentru că au pierdut, dar formează un Guvern pentru că au câștigat? Acest Guvern nu mai poate emite ordonanțe de urgență, nu avem încă rezultatele oficiale, nu avem constituit un Parlament, lucrurile acestea durează 2-3 săptămâni”, a declarat Ciolacu la Digi 24.

El și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că negocierile pentru constituirea unui nou guvern ar putea și o lună, timp în care România, în plină pandemie, nu va putea fi guvernată.

„Poate să dureze și o lună de zile. Ce va face România în această lună de zile? Dacă Guvernul nu este instituit la prima încercare? Noi nu avem Guvern cu drepturi depline în plină criză sanitară! Este un gest iresponsabil. Ludovic Orban nu are ce căuta la Palatul Victoria, dar până vine următorul Guvern îți faci datoria până la capăt ca om de stat”, a mai spus Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni seară că-și depune mandatul de premier cu conștiința datoriei împlinite, că nu se cramponează de putere și că președintele va fi cel care va desemna un interimar până la nnumirea unui titular la Palatul Victoria.

Orban a spus că va contribui, însă, la crearea unei majorități parlamentare care să dea viitorul guvern, una fără PSD.

„Obiectivul meu e de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Obiectivul perioadei ce va urma e de a fi implicat în negocierile pentru un guvern care să ofere românilor garanția unei direcții corecte pentru România. Guvernul, după demisia mea, va fi condus de un membru al cabinetului desemnat de președinte. Am încredere că în negocierile ce vor fi declanșate, vocea rațiunii va triumfa”, a spus Ludovic Orban.

PNL s-a clasat la alegerile parlamentare de duminică pe locul doi, la cinci procente de PSD care a obținut 30%. Următorul clasat este USR PLUS cu 15 procente, așa cum o arată rezultatele parțiale.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG