Linkuri accesibilitate

Ciolacu: Guvernul se folosește de pandemie ca să fure. Iohannis, accente de dictator


ROMANIA - Marcel Ciolacu, lider PSD

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a lansat joi un atac virulent la adresa guvernului Orban și a președintelui Klaus Iohannis. Dacă despre ultimul a spus că are „accente de dictator”, despre guvern a spus că se folosește de pandemia de coronavirus pentru a „fura” prin „firmele de casă”.

Ciolacu a făcut un tablou apocaliptic al unei Românii care se prăbușește sub guvernarea PNL, care durează de șase luni, din care două în pandemie, și îi reproșează președintelui Iohannis că nu vorbește despre un proiect de relansare a României, deși acesta a fost prezentat de președinte chiar în urmă cu două zile.

  • „De două luni aşteptăm de la Iohannis şi guvernul pe care îl conduce un program de relansare a economiei. Avem peste un milion de şomeri, majoritatea oamenilor nu mai au bani să supravieţuiască pentru o lună de zile. Populaţia nu este testată (pentru Coronavirus – n.red), firmele se închid în fiecare zi şi aruncă sute de mii de oameni în şomaj. Guvernul nu mai este credibil şi nu se mai poate împrumuta. Guvernul, în curând, nu mai are bani de salarii şi pensii. Mai mult, PNL şi Guvernul se folosesc de pandemie ca să fure prin firmele de casă. Românii se confruntă cu aceste probleme în fiecare zi, dar Iohannis nu vorbeşte despre un proiect de relansare a economiei. Nici în seara asta nu am auzit nimic. Niciun cuvânt. Vorbeşte doar de PSD”, a spus președintele PSD.
  • „La fiecare ieşire, nu vedem decât o revărsare de ură şi o batjocură la adresa românilor care aşteaptă soluţii pentru ceea ce trebuie să pună pe masă, pentru locurile lor de muncă, pentru familiile lor. Vedem un preşedinte disperat să apere un Guvern incompetent şi incapabil să vină cu un proiect care să protejeze veniturile românilor. România se confruntă cu o pandemie şi cu o criză economică gravă. De şase luni de zile, PNL este la guvernare. PSD este în opoziţie. Nu mai daţi vina pe PSD. Aveţi toată puterea! Guvernaţi! Luaţi măsuri pentru români”.
  • „Ultimele ieşiri publice mi-au arătat că a apucat pe o cale greşită. Iohannis este un politician cu accente de dictator, care trebuie să aibă mereu dreptate”.

Spusele interimarului de la șefia PSD survin unei declarații de presă făcute de președintele Klaus Iohannis după ce Curtea Constituțională, controlată de PSD, a dat două decizii controversate: anularea amenzilor date în timpul stării de urgență, decretată din cauza pandemiei de coronavirus, și anularea legii care abrogă pensiile speciale.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG