Linkuri accesibilitate

Premierul Ciolacu, iritat de subiectul dronelor. De la „Ați făcut push, au căutat și-n junglă!”, la „Nu ne atacă nimeni, oameni buni!”


Iritat de întrebările legate de posibilele bucăți de dronă găsite de armată pe teritoriul românesc în apropierea porturilor ucrainene, Ismail și Reni, atacate de armata rusă, Marcel Ciolacu a dat asigurări că România nu e în pericol. În urmă cu câteva zile, glumea pe marginea subiectului.

„Nu ne atacă nimeni, oameni buni! Haideți să liniștim populația, că o luăm razna cu toții. Nu ne-a atacat nimeni și nu ne atacă nimeni. Au sărit rămășițe dintr-o dronă care a fost lovită de către armata ucraineană. Nu a avut explozibil, nu a avut nimic care să dăuneze cetățenilor”, a declarat premierul Ciolacu presei în dimineața de miercuri, vizibil iritat.

Atacurile rusești asupra infrastructurii civile din portul Ismail, în apropierea României, s-au întețit după ce Rusia s-a retras din Acordul cerealelor din Marea Neagră.

Atacurile nu doar că au lovit la câteva sute de metri de România, dar fragmente din câteva drone au ajuns și pe teritoriul românesc.

Autoritățile au negat în repetate rânduri acest lucru, până când au fost puse în fața dovezilor. De atunci, sistemul de apărare a populației a fost mobilizat în satele de la graniță: armata monitorizează mai atent situația, se construiesc adăposturi antiaeriene și s-a introdus sistemul Ro-Alert pentru atacurile din apropierea României.

Miercuri au fost găsite fragmente de dronă în preajma localităților Nufăru și Victoria, din județul Tulcea, la peste 14 kilometri de granița cu Ucraina.

XS
SM
MD
LG