Linkuri accesibilitate

Premierul Ciolacu după întâlnirea cu cancelarul Olaf Scholz: Pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente


Berlin, 4 iulie: Premierul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.
Berlin, 4 iulie: Premierul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

Premierul Marcel Ciolacu și Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, s-au întâlnit în după-amiaza de marți la Berlin. Cei doi și-au exprimat dorința de cooperare economică, strategică și militară, la conferința de presă comună de la finalul discuțiilor.

„Pe teritoriul României trebuie să existe trupe germane permanente”, a declarat premierul Ciolacu. Cei doi au discutat despre această perspectivă, pe care cancelarul german spune că o privește pozitiv.

Cancelarul Scholz și-a exprimat susținerea deplină pentru aderarea României la Spațiul Schengen, însă s-a declarat rezervat față de aderarea Ucrainei la NATO.

„România are o contribuție remarcabilă. Este un partener important și de încredere”, a afirmat Scholz, care s-a declarat impresionat mai ales de solidaritatea României cu Republica Moldova.

Cei doi au discutat și despre relația economică dintre România și Germania, care a atins anul trecut „cifre record”, conform cancelarului german.

„Germania este partenerul comercial principal al României. Există însă în continuare un potențial enorm de dezvoltare”, a indicat premierul României.

„Există premisele pentru ca România să devină un hub pentru energie. Avem resursele noastre proprii, dar și proiecte pe zona de energie care să asigure României un rol determinant în securitatea regiunii”, conform lui Marcel Ciolacu.

El a anunțat că parteneriate importante între România și Germania vor avea loc în momentul reconstrucției Ucrainei.

Premierul României va participa miercuri la întâlnirea cu mediul de afaceri româno-german și a anunțat un forum de afaceri care va avea loc în septembrie.

Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.

XS
SM
MD
LG