Linkuri accesibilitate

Marcel Ciolacu: Pe listele PSD nu va exista niciun penal


România - Președintele PSD, Marcel Ciolacu
România - Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a dat asigurări înainte de încheierea campaniei electorale pentru alegerile locale că pe listele social-democraților la alegerile de duminică nu va exista nicio persoană cu probleme penale.

„Decizia noastră în ceea ce priveşte candidaţii la alegerile parlamentare am făcut-o deja publică: pe listele PSD nu va exista niciun candidat pentru parlamentare cu probleme penale. Asta v-o spun cu toată tăria şi cu toată responsabilitatea. În al doilea rând, nu va exista niciun candidat pe listele PSD care să nu treacă prin filtrul Consiliului Naţional”, a spus Marcel Ciolacu într-o conferință de presă susținută la Bistrița.

Câteva ore mai târziu, la Zalău, el a făcut un apel către premierul Ludovic Orban să aibă „decența” de a aloca banii necesari dublării alocaţiilor copiilor, în condiţiile în care în prima săptămână de mandat a plătit o sumă mult mai mare „unei clientele politice".


„Îmi pare rău pentru domnul Ludovic Orban, dar îmi aduc aminte, în prima săptămână parcă de când a fost învestit prim-ministru al României, a făcut o plată unei clientele politice, unor fraţi, Micula parcă, într-o sumă astronomică. Vreau să-l anunţ oficial pe domnul prim-ministru că ar fi cazul, fiindcă mandatul dânsului se apropie de sfârşit, să aibă decenţa şi, la sfârşitul mandatului, să aloce banii necesari dublării alocaţiilor, mai ales după hotărârea Curţii Constituţionale, (sumă) care este mai mică cu aproape 100 de milioane de euro decât a plătit clientelei politice. Ăsta este adevărul, şi nu cel trâmbiţat şi minciunile arătate la televizor", a susţinut Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă, la Zalău.

În ceea ce priveşte alegerile de duminică, Ciolacu nu crede că persoanele care merg la vot se expun unui pericol.

"Îşi aleg reprezentanţii locali, gospodarii locului, nu se aleg în primul rând partide, dar, cel mai important, cred că toată lumea va veni la vot şi pentru că şi medicii, şi copiii şi profesorii, mai nou şi părinţii şi bunicii noştri, într-o perioadă foarte scurtă de timp, au fost jigniţi şi batjocoriţi de actuala guvernare", a afirmat liderul PSD.

XS
SM
MD
LG