Linkuri accesibilitate

Premierul Marcel Ciolacu anunță că lanțurile de magazine sunt de acord cu ieftinirea alimentelor de bază


Zece categorii de produse au fost înaintate de retaileri pentru a fi ieftnite: pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete, conform premierului român.

Marile lanțuri de magazine ar fi căzut de acord ca prețurile la alimentele de bază să scadă, în urma discuțiilor cu Guvernul României, a declarat joi premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul român a mai spus că urmează să fie încheiat un acord cu marii retaileri pentru ca cele zece categorii de produse să fie mai ieftine la raft.

„Am primit deja răspunsul marilor lanțuri de magazine la propunerea noastră privind schema de reducere a prețurilor la alimentele de bază și vă pot spune că retailerii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate”, a spus Ciolacu, joi, în deschiderea ședinței de Guvern.

El a adăugat că ar fi îndeplinite „toate condițiile” pentru ca în perioada următoare să fie încheiat „un acord sau un act normativ” în acest sens.

„Asta înseamnă o scădere garantată a prețului la unele produse de bază din gama celor indispensabile populației: pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete”, a mai spus prim-ministrul român.

Marcel Ciolacu a susținut că această scădere de prețuri venită în unui „efort comun al statului și mediului privat „nu va pune presiune pe producătorii români”.

Potrivit informațiilor apărute până acum în spațiul public, reducerea alimentelor de bază ar urma să fie aplicată pentru o perioadă de șase luni prin limitarea adaosului comercial.

  • 16x9 Image

    George Costiță

    George Costiță a intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după o experiență de zece ani la Digi24 și Aleph News. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași, a lucrat la edițiile online ale celor două redacții, pe zona de știri și evenimente la zi.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG